Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | January 30, 2023

Scroll to top

Top

No Comments

Calificari boulder, februarie Baicului

Marian Cobarlie

Etapa de calificari boulder de la Baicului a fost un concurs la vedere.

Tudor

Concursurile la vedere pun in valoare latura sportiva a concurentilor, abordarea traseelor si tehnica de cele mai multe ori sunt un atu in fata fortei.

Nicolas Ecofet

Totusi concursurile la vedere (calificarile, pentru ca toate finalele sunt la vedere), au un mare dezavantaj: reduce numarul de participare la rookie. Practic se pierde putin din farmecul unui festival, eveniment de escalada in care te dai mai mult de placere lasand loc ambitiilor si presiunii unui cronometru.

Traseele la rookie nu au fost grele, majoritatea concurentilor le-au facut pe toate (din mai multe sau mai putine incercari).

Felicitari lui Adrian Batar, care a si castigat la finala la rookie. Precum “praslea” din poveste (cu toate ca el este “al mai mare”) a crescut intr-un an cat altii in sapte.

Modul de abordare a traseelor si gestionarea miscarilor si probabil multa munca in spate (dar facuta eficient) l-au aruncat pe primul loc.  Cu siguranta putem vorbi de nepotisme la antrenamente (tehnica ramane in familie).

La master, traseele au fost destul de diversificate: sarituri, intepate, dezechilibrante, topuri bifate cu spatele…

Coaja Nicolae Alexandru

Calificarile la vedere pot combina foarte bine placerea de a catara cu incordarea unui concurs. Ateptam cat mai multe new-entries la rookie.

Mai multe poze, click aici

Cobar

Articol sustinut de cafeterie.ro

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.