Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | January 30, 2023

Scroll to top

Top

No Comments

Campionatul national de bouldering, Fabrica -februarie 2017

Campionatul national de bouldering, Fabrica -februarie 2017
Marian Cobarlie

Fabrica a organizat prima etapa din campionatul national de copii si juniori la bouldering 2017.

Amenajatori au fost o parte in sportivii salii (Oana Gorduna, Florin-Climbing Shop, Cosmin-Morbidul, Radu Varlan, probabil si altii). Traseele au fost destul de frumoase, tehnice, se putea putin mai grele la juniori (insa nivelul cataratorilor a fost foarte sus).

Au fost categorii de grupe: 7-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, juniori/tineret. La fiecare etapa de varsta au fost categorii atat de fete cat si de baieti.

Au fost peste 100 de copii inscrisi, dar numarul copiilor este doar varful icebergului de deasupra apei. In spatele acestei prezente masive stau cateva lucruri foarte interesante si importante.

In primul rand au foste peste 100 de copii participanti fara prezenta sportivilor externi (bulgari, sarbi, ucrainieni). Fara sa exagerez a fost concursul dedicat copiilor cu cea mai mare prezenta de sportivi romani din ultimii….oare dintotdeauna?

DSC_0056

Au fost prezente cluburi: cu echipa, cu antrenor/antrenori, cu lideri. Foarte important este ca un copil sa practice catararea intr-o echipa, cu unul sau mai multi antrenori. Liderii echipelor sunt copii ce au obtinut deja rezultate la alte concursuri si trag dupa ei ceilalti copii (pot remarca pe Maya de la Brasov, Darius de la Carpatic, care la categoriile lor au colorat toate cele trei locuri de pe podium in culorile cluburilor lor)

DSC_0050

Au fost cluburi din Oradea, Cluj (cred ca vreo doua), Iasi, Lupeni, Sfantul Gheorghe, Piatra Neamt Brasov, Bucuresti (probabil am mai sarit vreun oras).

Antrenori apar din ce in ce mai multi si mai buni. Experienta concursurilor se sedimenteaza mult mai bine la antrenori decat la copii (de experienta antrenamentelor de zi cu zi nu mai vorbim).

DSC_0049

De la concurs la concurs fiecare club vine cu forte prospete, ceea ce arata maturitatea unei echipe (cu un nucleu dur si lot largit).

Categoria cea mai numeroasa a fost cea la juniori, unde a fost si o plaja de varsta destul de mare(13-19 ani). Nu pot sa nu remarc totusi numarul extrem, extrem, extrem de scazut a fetelor la acesta categorie-4 (fata de 33 de baieti). Este o traditie la noi sa fie foarte putine cataratoare la nivel competitional, dar are si un avantaj- cu putin noroc poti sa prinzi un podium din a doua zi in care te apuci de catarat (putin dramatic dar adevarat).

Juniorii au avut de dat o lupta foarte grea. Multi dintre ei au zeci de competitii la activ (destul de multe medalii luate la concursuri internationale). A fost si o batalie a orgoliilor in care multi dintre ei s-au intalnit de mai multe ori in finale si superfinale.

Printre competitori: Radu Patrascoiu (desi nu e in forma in ultima vreme, in trecut cam lua locul 1) Calin (In trecut locul 1 Petzen, mai demult) Rapa (locul 1 la open seniori in decembrie la Cupa Zumont), Toma (podium la seniori Campionatul National de boulder 2016), Matei (finala open seniori la Brasov 2016), Robert Santa (si el ceva podiumuri la activ), Tudor Stoian (prezent in ceva finale la copii), Cosmin-Climb Again (care este mereu prezent in prima jumatate)

Toma a castigat locul 1, urmat pe 2 de Rapa si Calin (egalitate). Toti au facut toate traseele flash cu exceptia cate unuia (verde la locul 2, mov la Toma). Toma a avut avantajul unei inermedieri la prima incercare.

Dincolo de rezultatul acestei categorii, un lucru este cert: acesti copii vor intra in liga seniorilor cu ceva ani de competitii si ceva medalii castigate. Viitorul suna bine!

DSC_0057

Din pacate o mica defectiune m-a facut sa raman fara majoritata foto (inclusiv premiere) 🙁

 

sportnoy este un proiect sustinut de cafeterie.ro

 

 

 

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.