Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | January 30, 2023

Scroll to top

Top

No Comments

Campionatul national de bouldering, juniori 2016-Sfantul Gheorghe

Campionatul national de bouldering, juniori 2016-Sfantul Gheorghe
Marian Cobarlie

In sala Adrenalin din Sfantu Gheorghe s-a tinut Campionatul National de Bouldering juniori (14-18 ani). Amenajatori Bogdan Rus si Kores.

Desi au fost foarte putini participanti, concursul s-a dovedit a fi plin de surprize. Trasee foarte frumoase, spectaculoase si destul de complexe.

Antonia Trifu

La fete au fost doar patru concurente, locul 1 fiind luat de Antonia, acesta fiind ultimul concurs al ei la juniori. Antonia este una dintre cele mai talentate cataratoare de la noi cu foarte multe concursuri castigate (nationale si internationale). Ea a fost campioana nationala la senioare cand avea 11 ani, de fapt in ultimii ani, ea a participat la majoritatea competitiilor de seniori.

La baieti surpizele au inceput sa apara din calificari- Radu P. nereusind sa prinda finala.

Locul 1 a fost luat de Cristi Rapa (13 ani), la o diferenta destul de mica de locul 2- Robert S. (o intermediara la ultimul traseu).

DSC_0606

Tot foarte strans a fost punctajul intre locul 2 si 3- diferenta a facut-o incercarile din trasee (desi Calin a reusit si intermediara de la ultimul traseu). Calin a revenit spectaculos dupa o pauza de ~doi ani. Nu este chiar o surpriza, acum o luna la trofeul Carpatic a facut majoritatea traseelor flash, insa in afara concursului.

DSC_0672

Desi la calificari s-a catarat foarte bine, in finala Toma nu a mai prins podiumul. El este un catarator talentat, iar la concurs a venit cu alti doi copii pe care ii antreneaza (care s-au dat foarte bine). Bravo Toma!!

In finala alaturi de Robert S. (de departe cel mai “puternic” concurent) de la Adrenalin, au mai fost doi baieti care s-au catarat destul de bine. Pe acest palier 14-18 ani, Adrenalin are cea mai “omogena” echipa, cu multi sportivi buni.

DSC_0581

Desi se spune ca peste tot campionatul este compus dintr-o singura etapa, mi-ar place sa vad concursuri din mai multe etape in care copiii sa ramana ancorati in competitie pe un termen mai lung. Clasamentele ar fi mult mai sedimentate, sportivii  mai buni….si “mai multi”.

Un concurs reusit, felicitari organizatorilor!

sportnjoy este sustinut de cafeterie.ro

 

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.