Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | January 30, 2023

Scroll to top

Top

Cheile Folea

Cheile Folea din Buila reprezinta o iesire ideala, cu cortul, la escalada in zilele soride (si nu numai). Accesul se face dinspre Ramnicu Valcea- Baile Olanesti. Inainte de a ajunge in Baile Olanesti se face un drum la dreapta (drumul forestierilor), care duce in chei. Chiar daca ai intrat in Olanesti, mai sunt cateva bretele care te duc in drumul forestier.


View Larger Map

Odata intrat in drumul forestier, ai de mers ~20 km. Drumul este acceptabil, mai ales in perioadele in care nu ploua (se formeaza portiuni cu noroi destul de adanc). Ca sa nu te ratacesti pe forestier trebuie sa urmaresti mereu drumul spre stanga la intersectii (drumul mai mare). Ca sa stii ca esti pe drumul cel buna o sa treci la un moment dat pe langa cantonul Manzu. Drumul te lasa chiar in chei.

Pentru escalada ideal este sa ai o coarda de 70m (sau cel putin 60m). Pana in chei sunt cateva trasee scurte, cu cateva spituri.

Intrat in chei tot pe partea stanga se gasesc traseele mai usoare. Sunt in jur de 10 trasee cu grade cuprinse 5a-6a+ (poate cateva mai puternice).

Traseele sunt batute cu spituri si topuri cu lant.

Trasee de escalada mai sunt in amonte, atat pe partea stanga cat si dreapta (sper sa revin cu un mic topo)

De asemenea in zona sunt destul de multe trasee de trad.