Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | January 30, 2023

Scroll to top

Top

No Comments

Climb Again, un altfel de ambasador

Climb Again, un altfel de ambasador
Marian Cobarlie

Nu cu mult timp in urma Climb Again a implinit un an de existenta. Totusi imi e greu sa cred ca a trecut doar un an….

Climb Again a devenit atat de vizibil si prezent la majoritatea evenimentelor de catarat incat face parte integranta din peisaj si vrand, nevrand il asociez cu catararea din Romania.

Un an este imens de putin fata de rezultatele obtinute. Secretul este foarte, foarte simplu: principii si valori puternice, convingere, o mica armata de voluntari si munca…….un munte de munca.

Proiectul este gandit, implementat si dezvoltat pentru copii speciali. Dar, odata inceput acest proiect s-a dovedit a avea si “victime colaterale”- catararea din Romania.

In 2014 Climb Again a fost unul dintre cei mai buni ambasadori ai catararii din Romania. Ambasador atat pentru practicanti, dar mai ales pentru oameni care nu au mai fost niciodata intr-o sala de catarat.

Climb Again a inceput prin a fi prezent la concursurile indoor : si au fost la unul, pentru copii, la altul tot pentru copii, la un concurs de adulti…….a fost prezent cam la majoritatea(din Bucuresti).

Climba again la Carpatic Trophy echipa Serbiei

Climb Again la Carpatic Trophy-echipa Serbiei

Au urmat petrecerile pentru copiii Climb Again. Si nu au fost putine. Aici au fost invitati si copii din afara proiectului. Astfel atat ei cat si parintii lor au putut afla ce inseamna o sala de catarat si mai ales sa vorbeasca despre catarare si beneficile ei.

Petrecere escalada Climb Again

Petrecere Climb Again

La inceput, majoritatea voluntarilor au venit din randul cataratorilor. Insa “vorba s-a dus” si din ce in ce mai multi oameni s-au alaturat proiectului. Fiecare a venit cu un aport destul de bogat de cunostinte si competente. La Climb Again am vazut unele dintre cele mai “monopolizante” incalziri dintr-o sala de catarare.

Climb Again

Climb Again incalzire

Foarte multi din voluntarii veniti “din afara”, au incercat sa se catere, le-a placut si au ramas practicanti fideli 🙂

Cataratorii au fost si vor ramane un nucleu dur al proiectului. Majoriatea au inteles principiile si valorile proiectului si le-au promovat cum au putut mai bine: la concursuri, la stanca, in expeditii, la festivaluri…

george maris finala concurs boulder maraton

Vertical Step Maraton 2014

Climb Again, a fost cu siguranta unul dintre cele mai mediatizate subiecte de catarare din Romania. Expeditia din Maroc, interviuri, articole, secvente de la antrenament de la concursuri….toate au fost mediatizate atat la tv, ziare, dar mai ales online.

Nu doar “tonajul” de mediatizare este de laudat. Cel mai important este ca 100% in toate articolele s-a vorbit frumos despre catarare. S-a vorbit mereu despre valori morale, despre principii despre beneficiile acestui sport si nu numai.

Oana Corduna Petzl Rock Trip Climb Again Kalymnos

Cu siguranta prin ceea ce face Climb Again, catararea din Romania are cel mai mult de castigat!

Mult succes in continuare!

 

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.