Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | January 30, 2023

Scroll to top

Top

No Comments

CNB-Vertical Spirit, 02.2013

CNB-Vertical Spirit, 02.2013
Marian Cobarlie

In week-endul 16-17 februarie la Vertical Sprit a fost etapa a doua a Campionatului National Bouldering. Partea buna a fost organizarea in paralel si a unei grupe Open-baieti care a animat destul de mult competitia (fetele au fost mai timide si nu s-au adunat intr-un numar suficient).

La Opent au participat si cativa sportivi de top in toata regula. Dar open e tot open. Surpriza in calificari a venit de la Alex Paun. A reusit un top de zile mari, care nu a mai fost facut de nimeni in concurs (Ungureanu si Ecoffet i-au fost competitori). Pacat ca Alex nu este constant, ar avea mai mult de spus ( dar ne place asa cum e si sa nu se schimbe :)).

alexpaun-198x300

Alex Paun, CNB 2013

Tot la Open m-a impresionat placut Toma- pustiul care a fost antrenat de Marius Luca si Dan Burcea. Dupa o absenta de la antrenamente de 6 luni, a dat mai multe topuri, cu miscari destul de precise, dar mai ales cu o abordare de concurs formidabila.

toma1

La fete, am avut familia Trifu in intregimea lor. Fetele mai mici s-au ambitionat, au incerca, insa majoritatea traseelor erau mult mai inalte decat ar putea ajunge chiar si cu cel mai inalt jump. Este bine ca prind experienta competionala, dar sper sa nu se demoralizeze la seniori.

adeltrifu1

Ana a fost intr-o forma de zile mari si a castigat etapa. Importat este ca avem o generatie de fete tinere, talentate. Primele patru locuri au fost ocupate de fete sub 17 ani (cred)- Ana Zaharia, Antonia Trifu, Arina Trifu, Andreea Vlad. Imi aduce aminte de inceputul unei generatii bune la baieti, acum 10 ani: Bocaneala, Ungureanu, Miu, Martinica, Petrescu, Scortea jr. etc.

anazaharia

La baieti a castigat Matyas, o mica surpriza (dar poate doar pentru mine, care nu am prea urmarit sportivii de prin tara).

finala1

Matyas, CNB 2013

Oliver Batar si Marius Luca au facut trasee de nota 10, trasee care au facut diferenta in finala. Cel putin ultimul traseul la baieti-albastru, a asezat sportivii pe podium. Oboseala si-a spus cuvantul iar Pti (Bogdan Micu) nu a mai reusit sa-l citeasca in cele 5 minute (forma in care este si tehnica il recomanda pentru un loc 1 la final).

bogdanmicu1

Bifi, dupa cate incercari a reusit un jump de zile mari.

bifi -CNB, Baicului 2013

Bifi -CNB, Baicului 2013

Oricum a fost un concurs frumos. De imbunatatit ar mai fi sistemul de arbitraj format in mare parte din “voluntari” la prima experienta. Nu a fost foarte rau, mai ales ca printre ei s-au amestecat si ceva “vulpi batrane”.

Luca Ecoffet, CNB 2013

Luca Ecoffet, CNB 2013

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.