Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | January 30, 2023

Scroll to top

Top

No Comments

Escalada 90 km de Bucuresti

Marian Cobarlie

Catarat la Basarbovo- langa Ruse

Drumul este lejer si destul de scurt. In total sunt aproximativ 90 de km de la Bucuresti, soseaua nu este aglomerata, indiferent daca este week-end, sarbatoare sau vacanta. Traseul Bucuresti- baza traseelor se face in aproximativ o ora si jumatate de mers lejer cu masina.

View Untitled in a larger map

Cel mai mare impediment este taxa de pod- aproximativ 6 Euro, ce trebuie platita atat la plecare cat si la venire. Pentr prima iesire la Basarbovo va recomand drumul 85 pana la Ivanovo (este un indicator care arata unde sa faceti dreapta din drumul principal). Pentru aceasta varianta trebuie si vigneta 5 Euro -cumparata din vama.

Faleza este pe malul unui lac, intr-un loc ferit de vant si cu foarte mult soare. Sunt trasee de grade diferite, insa ceea ce pe mine m-a avantajat sunt trasee de dificultate scazuta cu asigurari dese.

 

faleza de escalada basarbovo ruse

faleza de escalada basarbovo ruse

Pentru un incepator care invata sa se dea cap este locul ideal. Fiecare traseu are scris la baza numele, gradul si numarul de bucle  necesar. O parere general este ca traseel sunt putin subcotate. Eu nefiin un catarator destul de bun nu ma pot pronunta.

Traseele sunt batute cu un ancore chimice ce fac posibila retragerea aproape din orice parte a traseului. Asigurarile sunt foarte dese, sunt trasee cu 18 “cuie” pe o lungime de 30 de metri. Astfel este si pacat sa nu te dai cap.

La Basarbovo este destul de cald fata de zonele de catarat de pe la noi, ceea ce atrage lumea pe vreme urata, dar este destul de greu sa rezisti o zi intreaga cand este soare si cald.

Am fost de doua ori in aprilie la aceasta faleza si de fiecare data am intalnit numai romani care se catarau.

Este o zona frumoasa, oarecum linistita (exceptand muzica foarte tare de la o cabanuta de langa faleza) in care poti sa te cateri de placere la distanta de o ora din Bucuresti!

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.