Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | March 31, 2023

Scroll to top

Top

No Comments

Improvizatia….

Marian Cobarlie

Improvizatia doare, iar cand nu doare e si mai grav!

In ultima vreme am auzit o noua formula folosita in greselile de la catarat: asa fac toti la sala!  De fapt “toti” erau instructorii de la sala.

Cursantii incearca sa invete cat mai mult de la instructori (probabil de asta si platesc). De asemenea, vrand, nevrand ,cataratorii de asemenea mai trag un ochi la ce fac instructorii la sala. Mai devreme sau mai tarziu ei ii vor copia pe instructori, insa in alte situatii si cu alte abilitati

Improvizatiile instructorilor sunt foarte grave pentru ca efectul lor nu are termen de valabilitate.

Unele improvizatii au generat direct accidente destul de grave: filatul cap de coarda, fara asistenta, filatul simultan a doi cursanti, schimbatul filatorului in timp ce capul de coarda catara, cursanti/cataratori promovati prea repede instructori, prea multi cursanti la un instructor….

Un selfie al unui instructor in timp ce fileaza se poate duplica si duplica si duplica, bineinteles cu alte personaje. Vor fi ele in siguranta?!?!?!

Improvizatiile trebuie sa ramana trucuri care te pot salva dintr-o situatie delicata si…atat.

PS Imi aduc aminte cu groaza, cand, acum ~10 ani, am filat cap de coarda,cu reverso pe un traseu mai lung, iar pana sa termine de catarat partenerul meu, eu deja luasem pranzul “intre timp”….

Cobar

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.