Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | January 30, 2023

Scroll to top

Top

No Comments

Mos Craciun e Boulderist 2012

Mos Craciun e Boulderist 2012
Marian Cobarlie

Mos Craciun e boulderist este un concurs open de referinta pentru boulder. Este organizat incepand cu anul 2007 de catre Alpin Club Carpatic. Din pacate, anul trecut sala de la Ecran Club s-a mutat in Sema si nu s-a mai tinut.

Este un concurs spectacol in care predomina o atmosfera calda de prietenie si voie buna.

Au fost peste 100 de sportivi, care au umplut pana la refuz patru grupe. Printre ei am vazut sportivi care catara de mai bine de 20 de ani, cataratori medii cat si oameni care au mai putin de un an de cand s-au apucat.

Au fost foarte multe trasee, impartite in trei categorii: U-usoare, M-medii, T-tari. In mare orice catarator putea pleca acasa cu cel putin 10 trase facute. Traseele tari au facut insa diferenta, in calificari Oli fiind singurul care le-a dovedit pe toate.

Oli MCB 2012, Carpatic

Oli MCB 2012, Carpatic

Au fost doua categorii in finala: fete (opt) si baieti (opt). S-au format grupe de cate doi sportivi care s-au intrecut pe aceleasi trasee-cel mai bun, mergea mai departe.

Cristina, MCB 2012, Carpatic

Cristina, MCB 2012, Carpatic

La fel ca in prima zi de scoala, la fete grupele s-au facut pe prietenii (hazard sau nu). Astfel din Brasov s-au duelat Catri cu Lucica, di Bucuresti Ana cu Camelia, Andreea cu Cristina si Arina cu Antonia (Trifu amandoua).

A fost o finala destul de echilibrata, sau poate traseele putin cam usoare, in care la fete a castigat Arina.

DSC_0615 (526x800)

La baieti, in cele din urma Georgica la dovedit (la o incercare distanta, amandoi au avut top) pe Oli.

George Maris, MCB 2012, Carpatic

George Maris, MCB 2012, Carpatic

A fost o atmosfera formidabila cu multi spectatori,

MCB 2012, Carpatic

MCB 2012, Carpatic

Cu multi sportivi si cu multi castigatori.

MCB 2012, Carpatic

MCB 2012, Carpatic

Mi-ar fi placut ca traseele din finala sa fie mult mai grele (au fost mai usoare ca cele din calificari). Toate traseele au fost facute, unele din prima. La baieti in finala as putea spune ca departajarea s-a facut prin volumul bicepsului (au fost doua miscari, date exclusiv in maini).

Un mare castigator al serii a fost Oliver Batar: locul doi (cu topul facut din a doua incercare), cu toate traseele grele top in calificari si cel mai important, cu trei sportive antrenate de el in finala la fete, inclusiv locul 1.

Felicitari tuturor!

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.