Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | March 31, 2023

Scroll to top

Top

No Comments

Vertical Maraton 2015, editia a 7-a

Vertical Maraton 2015, editia a 7-a
Marian Cobarlie

Vertical Step Maraton este unul din cele mai constante si longevive concursuri indoor de pe la noi. Aproape iti poti fixa ceasul (calendarul) dupa el -sfarsitul lunii noiembrie.

Ca in fiecare an, concursul a tinut doua zile si au fost probe atat la bouldering cat si la escalada. In prima zi cei de la open s-au dat la bouldering iar rookie la escalada.

La rookie au fost oarecum, un numar egal de participanti si la bouldering si la escalada (nu am cifre, probabil un mic avantaj fata de bouldering). Insa la open, de departe, oamenii vin la bouldering, iar multi renunta  la escalada. Probabil din acest apetit exista sali dedicate exclusiv bouldering (nu acelasi lucru putem spune si despre escalada).

DSC_0138 (530x800)

Amenajatori principali au fost Oliver Batar si Marius Luca. Trasee foarte frumoase, spectaculoase cu multe elemente tehnice. Poate putin cam usoare la rookie  unde am avut la escalada peste 12 locuri 1 si la bouldering peste 5 locuri 1 (topuri)

Pentru atatea topuri la rookie ar mai fi o cauza… Daca in ultimii ani am fost obisnuiti ca baietii buni sa concureze la grupa mica, acum rolurile s-au schimbat putin. Sunt ceva fete care catara excelent  de bine (poate si cu ceva sanse de finala la open), dar au ales rookie. Probabil se pot face mai mute trasee si atunci placerea de a catara cantitate primeaza.

Au fost cateva surpize, predictibile, de altfel. Astfel la bouldering a castigat Bety (Eftimiu), intr-o finala destul de grea, alaturi de cataratoare ce prind constant podiumul de aproape 10 ani.

DSC_0026 (530x800)

Beatrice Eftimiu

 

Bety a avut o crestere explosiva in ultimul timp, ea apucandu-se de catarat relativ recent (~3 ani?). Pe langa “materialul clientului”, nu putem neglija metodele si stilul de antrenament de la scoala Robert Cohn…fetele lui Cohn  :))))

Tot la fete, am fost surpins placut de prezenta Anei Zaharia in finala la escalada. Ana este unul din “copiii cataratori” de la noi…cu pauze lungi si dese 🙂

DSC_0368 (530x800)

Foarte ambitioasa, Crina si-a luat tema pentru la anul. Sunt convins ca o sa faca o treaba buna. Dupa 3 ani consecutivi (?) in care a castigat atat finala de la bouldering cat si escalada, acum a fost intr-o pasa mai modesta.

La baieti, in finala, foarte spectaculos s-a catarat Neghi, care a sarit si peste doua asigurari… Mi-a placut foarte mult cum s-a catarat Tudor Alvin, foarte elegant, cu forta atat cat trebuie. Un stil asemanator cu al lui Nicolas E.

DSC_0404 (530x800)

O competitie reusita, felicitari tuturor !!!

Pentru mai multe poze click aici

Proiect sustinut de cafeterie.ro

 

 

 

 

 

 

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.