Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

sport'n'joy | January 30, 2023

Scroll to top

Top

No Comments

Vulcanii Noroiosi de langa Berca (Buzau)

Vulcanii Noroiosi de langa Berca (Buzau)
Marian Cobarlie

La aproximativ o ora de mers cu masina din Bratilesti, se afla rezervatia Naturala Vulcanii Noroiosi. Drumul este bun, iar localitatea cea mai apropiata se numeste Berca.

 

View Calatorii in a larger map

Principalele zone cu vulcani noroiosi sunt Paclele Mari si Paclele Mici.

DSC_1524 (800x533)

“Vulcanii Noroiosi reprezinta o ridicatura conica formata prin eruptia la suprafata solului a unor gaze care antreneaza apa si namol” (DEX online).

Aici pare ca solul sau mai bine zis noroiul bolboroseste permanent, iar in unele locuri explodeaza de-a dreptul. Apa amestecata cu namol si uneori petrol iese din pamant formand vulcani in miniaturara. Din ei noroiul se scurge usor la vale ce imi aduc aminte de eruptiile de vulcan din revistele cu Rahan.

DSC_1452 (533x800)Bulele cu gaze se sparg la suprafata formand un dans permanent al noroiului, uneori mai mari, uneori mai mici, cu zgomot sau fara, din cratere sau pur si simplu din pamant.

DSC_1557 (800x530) Formele ciudate care se formeaza din noroi, te capteaza si te fac sa astepti cu nerabdare urmatoarea si urmatoarea “creatura”.

DSC_1539 (800x533)Aici solul este arid, plin de santuri adanci ce iti creaza impresia unui minidesert.

Vulcanii noroiosi pot reprezenta un cool down reusit pe care poti sa il faci impreuna cu familia, dupa o zi de bouldering in Masivul Ivanet.

DSC_1434 (530x800)

 

 

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.